روز جهانی زئونوز
در تاریخ 6 جولای سال 1885 میلادی، زیست شناس فرانسوی لویی پاستور واکسن هاری را به پسر جوانی که توسط سگ هار گاز گرفته شد تزریق نمود، و پس از آن روز 6 جولای مصادف با 15 تیر به نام روز جهانی بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان (زئونوز) نام گرفته است. بهترین راه برای پاسداشت این روز مهم، درک چگونگی انتشار بیماریهای مشترک و قابل انتقال بین حیوان و انسان است. واکسینه نمودن حیواناتی که در خانه هستند، و یا در دامداری ها و مرغداری ها، مطالعه بیشتر بر بیماریهای مشترک انسان و حیوان، تاثیر آنها و اقدامات پیشگیرانهای که میتوان برای آن ها انجام شود، از جمله مواردی است که باید به خوبی درک و اجرا شود تا بتوان گام موثری را در زمینه پیشگیری و درمان بیماریهای زئونوز برداشت.
مطالعه ای که توسط CDC انجام شده است، بیان میدارد که از تمام بیماریهایی که تا کنون وجود داشته است حدود 60 درصد ماهیت مشترک انسان و حیوان (دام) دارند و حدود 70 درصد از عفونتهای نو ظهور منشا آنها در حیوانات است.
مرکز تحقیقات زئونوز دانشگاه علوم پزشکی تهران، با در نظر گرفتن اهمیت بیماریهای زئونوز وقرار دادن اولویت های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در زمینه بیماری های زئونوز در راس کار و تحقیقات خود، با بهره گرفتن از حضور اساتید مجرب و تیم تحقیقاتی قوی سالها است که اهداف خود را در این حوزه پایه گذاری نموده و در حال تحقیق و بررسی در حیطه بیماریهای زئونوز است؛ اگر چه همکاری اجرائی دستگاههای مختلف جهت افزایش تعاملات و همکاری بینبخشی با مرکز زئونوز دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در خصوص آگاهی سازی مردم از بیماریهای زئونوز به ویژه بیماریهای بومی، راهکارهای پیشگیری و موثر برای کنترل و سپس درمان آنها بسیار موثر است.
ارسال به دوستان